Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de website, waardoor nog niet ons volledige assortiment beschikbaar is en mogelijk de verkeerde informatie kan worden getoond. Onze excuses voor het ongemak!

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Menu
MEER Mesh producten

Product was successfully added to your shopping cart.

Wat is Multiroom Wifi

Met een Multiroom Wifi systeem kunt u een draadloos netwerk opzetten met dekking in uw hele woning. Zo heeft u overal in huis een goede verbinding. Een Multiroom Wifi netwerk bestaat uit één basis Wifi router die u kunt aansluiten op uw bestaande modem of router. Daarnaast bevat een Multiroom Wifi systeem twee of meerdere satellieten, die onderling in verbinding staan met elkaar. Omdat de satellieten continue met elkaar communiceren, heeft u overal in huis een sterk signaal. De satellieten zijn als het ware een verlengstuk van de router. In het traditionele netwerk is er één centraal Wifi punt waar al het verkeer naartoe wordt verzonden en ontvangen. Met veel apparaten in huis kan dat dus nogal wat druk uitoefenen op de router. Bij Multiroom Wifi plaatst u meerdere satellieten in huis. Dit zijn een soort slimme minirouters. Alle satellieten kunnen met elkaar communiceren en hebben verder verschillende functies, zoals:

Verschil met Wifi versterkers

Multiroom Wifi lijkt in eerste instantie op Wifi versterkers. Toch zijn er een aantal grote verschillen. Bij Multiroom Wifi maken de satellieten een aparte verbinding met het basis station. Hierdoor wordt een snelheidsverlies voorkomen, waar u wel last van heeft bij een versterker. Dit komt omdat een Wifi versterker maar één satelliet heeft die kan communiceren met de router en uw draadloze apparatuur. Bij Multiroom Wifi zijn er meerdere satellieten die met de router en uw apparatuur kunnen communiceren.
Het tweede grote voordeel van Multiroom Wifi ten opzichte van Wifi versterkers is het feit dat alle satellieten en de router als één netwerk worden gezien. U hoeft dus niet met elke satelliet apart een verbinding te maken, wat bij Wifi versterkers wel het geval is. Bij de meeste fabrikanten beheert u het Multiroom netwerk eenvoudig en snel vanuit een bijbehorende app.

Voordelen Multiroom Wifi

Hoeveel satellieten heeft u nodig?

Er zijn verschillende soorten Multiroom Wifi systemen. Zo zijn er systemen met 2, 3 en 4 satellieten. Hoeveel u nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal kamers dat u van Wifi wilt voorzien. Wanneer u bijvoorbeeld in een appartement of klein huis woont, heeft u genoeg aan een systeem met twee satellieten. Woont u in een rijtjeshuis of vrijstaande woning, dan is het aan te raden om een systeem met minimaal drie satellieten aan te schaffen.

Mocht uw Wifi dekking niet optimaal zijn, kunt u altijd het systeem uitbreiden met een extra satelliet.

Gastnetwerk

Met een gastnetwerk is uw eigen Wi-Fi-netwerk beveiligd tegen indringers. Ze hebben dan geen toegang tot uw persoonlijke gegevens. Zo kunt u uw gasten of babysitter toch internettoegang geven zonder de beveiliging van uw hoofdnetwerk in gevaar te brengen. U past gewoon de gastinstellingen aan met behulp van de beheer-app op uw mobiele apparaat.

Conclusie

Met Multiroom Wifi bent u in een klap af van alle ergernissen met betrekking tot een slecht draadloos internet bereik in huis. Bovendien zijn het stijlvolle producten die gezien mogen worden.